Financieel planner Alkmaar

VOOR PARTICULIEREN
Bent u op zoek naar een financieel planner in  Alkmaar? Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een financieel planner. Financiële planning richt zich op jouw toekomst en zorgt voor grip op financiële situaties en vragen. 

Financiële planning heeft vaak betrekking op gebeurtenissen zoals een nieuwe werkgever, voor jezelf beginnen, werkloosheid, met pensioen gaan, studerende kinderen, kopen van een (tweede) woning, bedrijfsoverdracht, een letselschade-uitkering of een nalatenschap die je ontvangt.

Met een financieel plan weet je vooraf waar je aan toe bent, je krijgt grip op financiën. Dat is prettig en geeft rust. Op zoek naar een financieel planner in Alkmaar? Dan ben je bij RFPA aan het juiste adres.

Financiële planning, voor wie?

Wij vinden dat iedereen zich met financiële planning bezig moet houden. Of liever gezegd, wij willen dat iedereen grip op financiën heeft. 

RFPA helpt particulieren en zelfstandig ondernemers. Voor mensen met minder hoog inkomen of vermogen is vaak grip op de korte termijn belangrijk. En voor mensen met een hoger inkomen of vermogen is grip op de lange termijn over het algemeen een must.

Financieel planner & een totaalbeeld
RFPA neemt jouw volledige financiële situatie onder de loep. Zoals inkomen, pensioenen, spaargeld, beleggingen, de hypotheek, lijfrente en ook de onderneming als die er is, et cetera. Al die facetten bekijken wij in samenhang met elkaar. Daardoor weet je voordat je een beslissing neemt waar je aan toe bent, wat nodig is en wat de juiste beslissing is. Je krijgt grip en regie, dat geeft rust.
Met financiële planning voorkom je ongewenste situaties achteraf

Een reactie die wij regelmatig in de spreekkamer horen is: ‘als ik dat had geweten…’ Financiële keuzes hebben voor- en nadelen, die beslissingen hebben financiële en fiscale gevolgen. Op zich is dat niet erg als een beslissing achteraf niet onverwachts een ongewenste situatie oplevert.

Financiële planning werkt preventief. Met financiële planning van RFPA kijk je vooruit en zorg je dat je regie over jouw zaken hebt, dus geen verrassingen achteraf.

Heb je zelf financiële ideeën? Ons financieel planner ‘toetst’ het voor je

Veel van onze klanten hebben bepaalde ideeën en oplossingsrichtingen in gedachte. Desondanks is het lastig om met zekerheid te bepalen wat de meest goede keuze is. In zo’n situatie is vaak behoefte aan bevestiging.

De financieel planner van RFPA ‘vertaald’ jouw idee naar de persoonlijke financiële situatie en houd daarbij op de achtergrond rekening met fiscale aspecten. Op die manier wordt het idee inzichtelijk gemaakt en als het ware getoetst, en de financieel planner denkt met jou mee. Daardoor kan je weloverwogen beslissingen nemen.

Waarom een financieel planner?

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Dat is boeiend en enerverend zolang je er goed op bent voorbereid. De financieel planner van RFPA zorgt dat je vooraf weet waar je aan toe bent, daardoor bereid je je goed voor en kan je anticiperen als dat nodig is.

In één oogopslag duidelijkheid

Onze werkwijze zorgt voor duidelijke en begrijpelijke uitkomsten. Financiële planning wordt door veel mensen snel complex ervaren. Daarom visualiseren wij jouw financiële situatie, afbeeldingen spreken vaak meer tot de verbeelding…daardoor heb je in één oogopslag duidelijk. 

Werkwijze RFPA spreekt veel mensen aan

Onze manier van werken spreekt veel mensen aan. Hoe dat komt? Wij hanteren een strikte scheiding tussen advies en de verkoop van financiële producten. Wij zijn niet aan een bank of verzekeraar verbonden. Sterker nog, RFPA verkoopt geen financiële producten. Bij ons gaat onafhankelijk financieel advies alleen over jouw belangen en die van je gezin. 

Kracht van de financieel planner Alkmaar
De kracht van een financieel planner zit in de volledige aanpak, je krijgt een totaalbeeld van jouw persoonlijk financiële en fiscale situatie. Het wordt duidelijk of jouw wensen financieel haalbaar zijn en wat je kan verbeteren.

Financiële planning van RFPA, wat krijg je?​

Waarom RFPA?

Kosteloos

Het eerste gesprek is altijd kosteloos. Tijdens dat gesprek maken wij graag kennis met je, bespreken je wensen en onze dienstverlening.

100% onafhankelijk

Het gaat bij RFPA altijd alleen over jou. Geen banken, geen verzekeraar, zelfs geen financiële producten. Gewoonweg geen andere belangen.

Alleen jouw wensen

Iedereen heeft eigen specifieke wensen en een eigen financiële situatie. Sommige situaties zijn vergelijkbaar maar nooit helemaal hetzelfde.

20 jaar ervaring

Inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de financiële branche. En RFPA gaat door, mensen verder helpen.

Eigen Contactpersoon

Bij RFPA gaat het om mensen. Je hebt altijd je eigen deskundige contactpersoon met wie je kan overleggen.

Kwaliteit

Wij maken deskundige financiële analyses, alleen daar heb je echt wat aan.

Voor iedereen duidelijk

Er wordt duidelijke taal gesproken. Zo min mogelijk vaktermen, dus begrijpelijk voor iedereen. Wij leggen het uit in de tijd die daarvoor nodig is.

toekomstgericht

RFPA denkt altijd verder en kijkt vooruit en richt zich op langdurige klantrelaties. Wij zijn echte meedenkers, financiële bouwers van de toekomst.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.