Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor

Hoe overleeft een ondernemer deze periode?

 

Veel onrust, geen grip

Veel ondernemers zijn bezig om deze periode te overleven. Als je daarvoor in aanmerking komt kan je gebruikmaken van regelingen die de overheid heeft getroffen. Bij het aanvragen van die regelingen heb ik inmiddels veel relaties geholpen. Daar kan ik één conclusie uit trekken; de financiële impact van de regelingen is per onderneming erg wisselend.

 

Bewonderenswaardig

Het volgende wil ik niet onbenoemd laten. Ik wil mijn bewondering uitspreken voor ondernemers. De mensen die ik heb gesproken hebben een enorme toewijding en drive om het voortbestaan van de onderneming mogelijk te maken. Ondanks de maatregelen die de overheid heeft getroffen is dat verre van eenvoudig.

Het is een onzekere periode, een fase met veel vragen, hersenspinsels en zorgen. Alleen al het verantwoordelijkheidsgevoel voor de medewerkers van de onderneming en het besef dat achter elke medewerker een gezin zit die elke maand inkomen nodig heeft om van rond te komen. Ik hoor vaak dat iedereen binnenboord moet blijven, dat is bewonderingswaardig. Dat is werkgeverschap 2.0.

 

Hapklare stukjes

Financiële onzekerheid is vaak veelomvattend, een gevoel. Ik vertaal onzekerheid naar ratio. Klopt jouw gevoel? Is het onzekere gevoel groter dan de feiten laten zien? Zijn er mogelijkheden waar je nog niet aan hebt gedacht? Wij maken grote vragen klein en geven éénduidige antwoorden en uitkomsten. Je krijgt hapklare stukjes, meer rust en grip op de situatie doordat je écht weet wat nodig is.

 

Kom in beweging & toets het

Nog niet zo lang geleden zijn wij massaal geconfronteerd met een enorme verandering. Op dit moment is iedereen in zekere zin in afwachting van betere tijden. Het liefst kijk je alvast wat zich ‘achter’ de horizon afspeelt zodat je daar gericht rekening mee kan houden.

Gelukkig worden de eerste contouren van onze vernieuwde maatschappij beetje bij beetje duidelijk. Kom in beweging, blijf (vooralsnog) op gepaste afstand, bereid de nieuwe richting van jouw onderneming  voor en laat het financieel toetsen! Daardoor kan je gericht en met vertrouwen ondernemen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Gericht financieel ondernemen

RFPA heeft een Financieel Dashboard speciaal voor ondernemers. Door het dashboard krijg je volledig financieel inzicht en overzicht van de voorgenomen (nieuwe) richting van jouw onderneming.
Door verschillende scenario’s in samenhang op basis van realistische uitgangspunten door te rekenen wordt zo veel mogelijk aangesloten bij de (nieuwe) financiële werkelijkheid.

Met een Financieel Dashboard krijg je in één oogopslag een realistisch beeld van jouw mogelijkheden. Je krijgt grip op jouw onderneming. Daardoor kan je gericht ondernemen.

 

Wat krijg je?

 • Een Financieel Dashboard
 • Financieel inzicht & overzicht
 • Liquiditeitsprognose zakelijk & privé
 • Verschillende scenario’s om richting te bepalen
 • Handvatten om vooraf weloverwogen keuzes te maken
 • Bevestiging van de haalbaarheid van jouw wensen
 • Financiële duidelijkheid
 • Financiële kansen
 • Financiële aandachtspunten
 • Geen dikke rapportages
 • Visualisatie van jouw volledige financiële situatie
 • Eénduidige en heldere antwoorden
 • Financiële mogelijkheden op basis van feiten
 • Persoonlijke Financieel Planner
 • Financiële rust en grip

Wij verkopen geen financiële producten en zijn niet aangesloten bij een bank of verzekeraar. Wij zijn alleen geïnteresseerd in de belangen van jouw onderneming en van je gezin.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Contact opnemen
Contact opnemen