Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor
Voor Particulieren

Hoe bespaar je schenk & erfbelasting?

Door al tijdens je leven vermogen te schenken kan je vaak veel schenk & erfbelasting besparen. Door geleidelijk te schenken kan je bovendien een behoorlijk tariefvoordeel behalen. Wij zorgen dat je slim schenk en zoveel mogelijk schenk en erfbelasting bespaart.

Bespaar schenkbelasting

RFPA voorkomt dat je te veel schenkbelasting moet betalen. Om belastingvrij te schenken kun je onder voorwaarden schenkvrijstellingen gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de schenkvrijstellingen optimaal te gebruiken. Wij zorgen dat je die niet onbenut laat.

 

Schenk slim, beperk schenk en erfbelasting

Wij zorgen dat je slim kan schenken. Slim schenken doe je door op de juiste manier gebruikt te maken van de schenkvrijstellingen en de tariefvoordelen van de successiewet. Daardoor beperk overigens ook erfbelasting.

Om slim te schenken is het van belang om te weten wat en hoeveel je wil schenken. Denk bijvoorbeeld aan het schenken van geld of van een vordering of van een woning, enzovoort.

 

Schenk slim, met de juiste schenkcondities

RFPA zorgt dat je weet welke schenkcondities en voorwaarden in jouw situatie van belang zijn, en regelt dat onderwerpen die van belang zijn goed vast worden gelegd. Zo word je van A tot Z geholpen.

Schenken kan je onder condities of voorwaarden doen. Bijvoorbeeld schenken met of juist zonder uitsluitingsclausule, een herroepelijke schenking of een schenking met ontbindende of opschortende voorwaarden.

 

Schenk niet te veel

Wij krijgen regelmatig de vraag hoeveel iemand kan schenken. RFPA heeft en speciale methode om duidelijk te krijgen hoeveel iemand kan schenken en wat voor effect de schenking op korte en langere termijn heeft op de eigen financiële situatie van de persoon die schenkt. Zo voorkom je dat je zelf op termijn krap bij kas zit.

 

 

Laat nabestaanden verzorgt achter

RFPA regelt dat nabestaanden verzorgt achterlaat en voorkomt dat erfgenamen onnodig te veel erfbelasting moeten betalen? Er zijn veel manieren waardoor je erfgenamen erfbelasting kunnen besparen.

 


Hoe voorkom je erfbelasting?

Er zijn veel mogelijkheden om de verschuldigde erfbelasting af te laten nemen. Daarvoor bieden wij een nalatenschapsplan aan. RFPA gelooft in een integrale klantbenadering waarbij de persoonlijke omstandigheden en de financiële en fiscale situatie in samenhang wordt bekeken. Uit het plan wordt duidelijk hoe je erfbelasting kan besparen en hoe je dat regelt.

 

 

Onze oplossing om schenk en erfbelasting te besparen

  • Jouw eigen aanspreekpunt
  • Persoonlijk begeleiding bij financiële en fiscale vragen
  • Advies afgestemd op jouw wensen
  • Een duidelijk stappenplan
NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Maak een afspraak
Afspraak maken
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram