Hoe bespaar ik schenk of erfbelasting?

demo-attachment-44-Group_7543
VOOR PARTICULIEREN

Wat mooi als je financiële situatie het toelaat om te schenken, bijvoorbeeld aan je kinderen. Zo geef je een mooie bestemming aan een deel van je vermogen. Hoe schenk je slim, hoe voorkom je schenkbelasting? Veel mensen schenken om erfbelasting te beperken of om zelfs helemaal te voorkomen. Er zijn veel manieren om schenkbelasting of erfbelasting te beperken. Daar helpen wij je bij, daar zijn wij goed in.

1
Enterprise Pursuit Consulting

When, while lovely valley teems with vapour around meand eridian sun .

2
Digital Estate Consulting

When, while lovely valley teems with vapour around meand eridian sun .

3
Statistical Market Consulting

strikes the upper impenetrable foliage of my trees, and but a thousand unknown

4
Fiscal and Banking Consulting

existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

Wil je schenkbelasting besparen?

Om belastingvrij te schenken kun je onder voorwaarden schenkvrijstellingen gebruiken. Er zijn mogelijkheden om de schenkvrijstelling optimaal te benutten.

Schenk slim. Om slim te schenken is het van belang om te weten wat en hoeveel je wilt schenken en vanzelfsprekend onder welke condities je dat wil doen. Denk bijvoorbeeld aan contant geld schenken, schenken op papier, schenken met of juist zonder uitsluitingsclausule, een herroepelijke schenking of een schenking met ontbindende of opschortende voorwaarden. Ook is het van belang om te schenken zonder dat de schenking ten koste gaat van je eigen financiële wensen. Daar maken wij inzichtelijk.

Hoe schenk je slim, wat krijg je?

Er zijn veel mogelijkheden om te schenken en om optimaal gebruik te maken van de schenkvrijstellingen. Het loont de moeite om vooraf te bepalen hoe je dat in jouw situatie het beste regelt. Hoe doen wij dat? Wij stellen een schenkingsplan samen, afgestemd op jouw wensen en persoonlijke situatie. Zo weet je waar je aan toe bent, op die manier regel je het goed.

Wil je erfbelasting besparen?

Wil je je nabestaanden goed verzorgt achterlaten? Wil je voorkomen dat je erfgenamen onnodig te veel erfbelasting moeten betalen? Er zijn veel manieren waardoor je erfgenamen erfbelasting kunnen besparen. Wij helpen je daarbij en laten zien hoe je dat kan regelen?

Wij kijken verder. Wij kijken namelijk ook naar de situatie voor de erfgenamen en de gevolgen voor hoogte van de erfbelasting als je partner na jou overlijdt. Daardoor kan je veel erfbelasting besparen. Er is nog meer. Ook is het vaak niet de wens dat vermogen vererft naar de (toekomstige) partners van kinderen. En vaak heb je iemand in gedachte die je kan vertrouwen en die de kennis en de kunde heeft om de nalatenschap namens jou af te wikkelen. Een overlijden is emotioneel, het erfrecht is best complex en het afwikkelen van een nalatenschap is niet eenvoudig. Met een goede voorbereiding neemt veel zorgen weg.

Hoe voorkom je erfbelasting, wat krijg je?

Er zijn veel mogelijkheden om de verschuldigde erfbelasting af te laten nemen. Het loont de moeite om te bepalen hoe je dat in jouw situatie het beste regelt. Hoe doen wij dat? Wij stellen een nalatenschapsplan samen, afgestemd op jouw wensen en persoonlijke situatie. Zo weet je waar je aan toe bent, op die manier regel je het goed.

Executeur testamentair
Wie mag je nalatenschap afwikkelen? Namens onze relaties treden wij op als testamentair executeur. Een executeur is verantwoordelijk voor de afwikkeling van een nalatenschap. RFPA is geaccrediteerd testamentair executeur en bij (NOVEX) aangesloten.

Voordelen
Een ‘extern’ executeur testamentair heeft voordelen. Denk aan ervaring, expertise maar ook aan het ontlasten van de erfgenamen. Ook voorkom je dat kinderen zich onderling ‘ongelijk’ behandeld voelen. Kinderen die niet tot testamentair executeur zijn benoemd kunnen zich achtergesteld voelen ten opzichte van het kind die de taken van de executeur op zich neemt. Dit kan je met een externe executeur voorkomen.

Testamentcheck

Wat is fiscaal en financieel de toegevoegde waarde van een testament? Dat is wat veel mensen zich afvragen. Veel mensen veronderstellen dat een testament niet nodig is. Daar geven wij definitief duidelijkheid in. Wij laten zien of een testament fiscaal of financieel voordeel biedt. Met een testamentcheck krijgt in cijfers in beeld wat het financiële voor of nadeel van een verschillende testamentvormen is.

Waarom RFPA?

Kosteloos

Het eerste gesprek is altijd kosteloos. Tijdens dat gesprek maken wij graag kennis met je, bespreken je wensen en onze dienstverlening.

100% onafhankelijk

Het gaat bij RFPA altijd alleen over jou. Geen banken, geen verzekeraar, zelfs geen financiële producten. Gewoonweg geen andere belangen.

Alleen jouw wensen

Iedereen heeft eigen specifieke wensen en een eigen financiële situatie. Sommige situaties zijn vergelijkbaar maar nooit helemaal hetzelfde.

20 jaar ervaring

Inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de financiële branche. En RFPA gaat door, mensen verder helpen.

Eigen Contactpersoon

Bij RFPA gaat het om mensen. Je hebt altijd je eigen deskundige contactpersoon met wie je kan overleggen.

Kwaliteit

Wij maken deskundige financiële analyses, alleen daar heb je echt wat aan.

Voor iedereen duidelijk

Er wordt duidelijke taal gesproken. Zo min mogelijk vaktermen, dus begrijpelijk voor iedereen. Wij leggen het uit in de tijd die daarvoor nodig is.

toekomstgericht

RFPA denkt altijd verder en kijkt vooruit en richt zich op langdurige klantrelaties. Wij zijn echte meedenkers, financiële bouwers van de toekomst.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.