Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor
Voor Particulieren
Hoe gebruik ik mijn letselschade uitkering?
Door een ongeval in het verkeer, op je werk of door een andere oorzaak heb je letsel opgelopen. Je leven staat op zijn kop, het wordt misschien nooit meer hoe het was? Ben je in afwachting van een letselschade uitkering of heb je die onlangs ontvangen? Vraag je je af of je belasting kan besparen en hoe je je letselschadevergoeding financieel het beste kunt gebruiken? De juiste financiële keuze maken is belangrijk. Dat begrijpen wij heel goed.

Letselschade uitkering berekenen

Voor de bepaling van de hoogte van een letselschade uitkering wordt met veel factoren rekeningen gehouden. In die berekening wordt veelal ook rekening gehouden met het mogelijke verlies aan inkomen en belasting.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen en wat je krijgt? Lees verder of neem contact op.

Letselschade uitkering fiscaal onbelast

Vaak wordt bedongen dat een de letselschade uitkering belastingvrij wordt ontvangen. De letselschade uitkering ontvang je in dat geval ten tijde van de uitkering vaak onbelast.

Na ontvangst is de letselschade uitkering in de meeste gevallen helaas wel belast. Er zijn manieren om die belasting te verlagen.

Letselschade uitkering fiscaal belast

Nadat je de letselschade uitkering eenmaal hebt ontvangen wordt de letselschade uitkering helaas belast.

De letselschade uitkering maakt dan onderdeel uit van je persoonlijke financiële situatie. In veel situaties kan de verschuldigde belasting over een letselschade uitkering worden beperkt. Wij bekijken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn om de jaarlijkse belasting over de letselschade uitkering te verlagen.

Letselschade financieel advies

Wil je advies? In de eerste plaats is het van belang om jouw financiële toekomst, het geleden verlies zeker te stellen.

Na ontvangst van de letselschade uitkering heb je te maken met belasting die je jaarlijks moet betalen en met inflatie. Dat zijn 'kosten' waar je vaak iets aan kan doen.

Het is verstandig om je te laten adviseren over jouw wensen en mogelijkheden.

Wat krijg je?

In de eerste plaats geven wij financieel inzicht en overzicht door de volledige financiële situatie in samenhang met je persoonlijke wensen door te rekenen.

De volledige financiële situatie wordt gevisualiseerd. Het wordt daardoor in één oogopslag duidelijk wat jouw mogelijkheden zijn. Wat krijg je:

 • Financiële kansen / mogelijkheden
 • Financieel inzicht & overzicht
 • Bevestiging van de haalbaarheid van je wensen
 • Financiële duidelijkheid
 • Een eigen persoonlijk financieel dashboard
 • Persoonlijke aandachtspunten
 • Geen dikke rapportages
 • Visualisatie van jouw volledige financiële situatie
 • Eénduidige en heldere antwoorden
 • Goede informatie om keuzes te maken
 • Duidelijkheid in jouw financiële mogelijkheden
 • Een deskundige die met je meedenkt
 • Je eigen persoonlijke adviseur
 • Financiële rust
NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Maak een afspraak
Copyright © 2021 RFPA Financiële planning & advies. Website doorjacht.digital
Afspraak maken
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram