Eigen bijdrage zorg beperken?

- Publicatiedatum: 4 oktober 2023

Voorkom een onnodig te hoge eigen bijdrage voor zorg

Wij helpen voorkomen dat je onnodig te veel eigen bijdrage moet betalen als je in een zorginstelling op wordt genomen. Wij zorgen ervoor dat het vermogen zo veel mogelijk binnen de familie blijft. De eigen bijdrage voor zorg kan behoorlijk oplopen, tot ongeveer € 28.000 per jaar. Dat is een fors bedrag.

De eigen bijdrage is onder andere afhankelijk van je woonsituatie, de zorgindicatie, het inkomen en het vermogen in box 3. Er is een fase waarin sprake is van een relatief lage eigen bijdrage. De lage bijdrage kan echter snel en fors toenemen.

 

Wacht niet tot je zorg nodig hebt!

Ongeveer 80% van mensen die bij ons komen denken pas na over de eigen bijdrage vanaf het moment dat zorg daadwerkelijk nodig is. In onze optiek is dat te laat omdat de hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald op basis van je financiële en fiscale situatie van 2 belastingjaren geleden.

De eigen bijdrage wordt vastgesteld op basis het belastingjaar twee jaar voorafgaand aan het moment waarop zorg nodig is. Heb je zorg nodig, en kijk je pas vanaf het moment dat je zorg nodig hebt of je op de eigen bijdrage kan besparen? Dan heeft dat vrijwel altijd pas 2 jaar later effect. Hierom is het van belang om eerder, juist als je nog geen zorg nodig hebt, naar je mogelijkheden te kijken om op de eigen bijdrage te besparen. Op die manier ben je goed voorbereid.

 

RFPA 100% onafhankelijk, geen financiële producten…

RFPA is niet aangesloten bij en bank of verzekeraar, verkoopt geen financiële producten en is daardoor volledig onafhankelijk. RFPA biedt regelmatig andere oplossingsrichtingen aan dan mensen traditioneel gewend zijn, gewoonweg doordat er geen financiële producten worden verkocht. De analyses zijn gericht op de persoonlijke situatie en wensen van onze cliënten.

 

Kosteloos gesprek

Het eerste gesprek is altijd kosteloos. Tijdens dat gesprek maken wij graag kennis met je, bespreken je wensen en onze dienstverlening. Aarzel niet en neem gerust contact op.

 

RFPA is voor iedereen

Wij willen voor iedereen toegankelijk zijn, diensten aanbieden die bij onze cliënten aansluiten. Hierom werken wij niet met standaard bedrijfsprocessen of advieskaders. Maatwerk bieden, gericht op persoonlijke omstandigheden en wensen.
Complexe situaties worden uitgelegd in de taal die je spreekt en in de tijd die daarvoor nodig is. Vaktermen sluiten wij zo veel mogelijk uit. Persoonlijk en professioneel, zo werken wij.

 

Bij RFPA gaat het om jou

Een doel van RFPA is om mensen blij te maken door ze doorlopend financieel inzicht en overzicht te geven in de actuele en toekomstige financiële situatie. Om mensen op die manier in de gelegenheid stellen om de juiste financiële keuzes te maken, voor nu en later. Ben je in loondienst of zelfstandig ondernemer, vermogend of juist niet? Dat maakt voor RFPA niet uit.

 

RFPA is volledig

Afbreuk aan kwaliteit? Daar werkt RFPA niet aan mee. Wij zijn professionals, wij maken alleen financiële analyses die kwalitatief goed zijn. Daar heb je echt wat aan. Het kantoor is aangesloten bij de federatie van financieel planners (FFP). Glenn Rietveld is het gezicht van RFPA. Hij is gecertificeerd financieel planner (FFP) & certified financial planner® (CFP®). Een gecertificeerd financieel planner is doorlopend op de hoogte fiscale, juridische en financiële
ontwikkelingen. Dit wordt periodiek door de FFP getoetst. Ook treedt hij op als levensexecuteur, toezichthouder en executeur testamentair.

 

Onafhankelijk financieel advies
Zorgen dat je de juiste financiële keuzes kan maken, nu en in de toekomst. Dat is wat wij doen.

 

Neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Neem contact op