Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor

Over Ons

Ons idee

In 2013 kregen wij het idee om mensen met financiële vragen op een nieuwe manier te helpen.

Onze expertise is bij uitstek gericht op het ‘vertalen’ en het in samenhang brengen van verschillende persoonlijke wensen en vragen naar concrete financiële en fiscale uitkomsten en verbeterpunten zonder verkoop van financiële producten. Gewoonweg geen andere belangen!

Ontslag genomen, 2 locaties verder, klanten door heel Nederland

In 2015 was het plan gereed en waren wij klaar om mensen op een nieuwe manier te helpen met antwoorden op financiële en fiscale vragen. Dus, ontslag genomen, zolderkamer ingericht en van start gegaan…

Inmiddels helpen wij mensen door heel Nederland. RFPA heeft twee kantoren. In 2017 is ons kantoor in Alkmaar geopend en in 2019 in Haarlem.

De ontwikkeling van ons kantoor gaat snel, kennelijk is ons idee aangeslagen en spreekt onze manier van werken veel mensen aan!

Waar zijn wij bij uitstek goed in?

Hieronder staan een aantal willekeurige voorbeelden waar wij ons dagelijks mee bezig houden:
ik wil eerder stoppen met werken, geld schenken, reizen en mijn huis opknappen. Is dat financieel haalbaar?
ik ontvang vermogen uit een nalatenschap of letselschade uitkering. Kan ik belasting besparen, is aflossen op de hypotheek of een woning voor de verhuur kopen verstandig?
ik wil geld schenken, mijn kinderen financieel gelijk behandelen, belasting op vermogen besparen en kijken hoe ik de eigen bijdrage voor zorg kan verlagen als ik onverhoopt in een zorginstelling op moet worden genomen. Hoe regel ik dat?
ik overweeg om mijn onderneming te verkopen, hoeveel moet mijn onderneming opleveren voor een bestendige financiële toekomst, kan ik daarna geld schenken en hoe bespaar ik erfbelasting?
ik word ontslagen, hoe gebruikt ik de transitievergoeding slim, wat betekent dit voor mijn pensioen, is aflossen op de hypotheek verstandig?
Hoe bouw ik voldoende pensioen op, hoeveel vermogen is nodig, hoe bespaar ik belasting in de periode dat het vermogen nog niet nodig is, wanneer kan ik met werken stoppen?
Ik wil mijn kind helpen met het kopen van een woning, wat zijn de mogelijkheden, waar moet ik fiscaal op letten, wat moet ik regelen zal de relatie van mijn kind onverhoopt eindigt?
Et cetera…

Wat is ons doel?

Ons doel is om wensen en vragen ‘om te zetten’ in concrete financiële en fiscale antwoorden en uitkomsten, om inzicht, overzicht en verbeterpunten te geven. Dit doen wij door de volledige financiële situatie gericht op de toekomst door te rekenen en te visualiseren, daardoor zie je in één oogopslag wat jouw mogelijkheden zijn voordat je definitief een keuze maakt. Dat geeft rust, daardoor kan je weloverwogen de juiste beslissing nemen.

Wie zijn onze klanten?

Mensen in loondienst
Gepensioneerden
Zelfstandig ondernemers (ZZP, MKB, DGA)
Een specifieke doelgroep zijn mensen die een letselschade uitkering gaan of al hebben ontvangen

Waardering van klanten

Onze klanten waarderen ons vooral om onze brede blik & advies op financiële zaken. Wij zien het als onze taak om samen inzicht te creëren vanuit betrokkenheid en interesse zodat wij elke dag het verschil kunnen maken.
Rietveld Financiële Planning & Advies
4.9
Gebaseerd op 30 recensies
js_loader

Onze overtuiging

Wij geloven in een integrale klantbenadering waarbij de persoonlijke omstandigheden en de financiële en fiscale situatie in samenhang wordt bekeken. Klantwensen ‘vertalen’ naar concrete financiële uitkomsten op korte termijn en financiële effecten op langere termijn. Daar heb je echt wat aan!

Glenn Rietveld

Glenn Rietveld heeft RFPA opgericht en is het gezicht van het kantoor. Hij is gecertificeerd financieel planner, levensexecuteur & testamentair executeur. Ook treedt hij in diverse situaties op als toezichthouder.

Hij is inmiddels meer dan 20 jaar actief in de financiële branche. Glenn heeft jarenlange ervaring in het adviseren en begeleiden van particulieren en ondernemers. Ook treedt hij in opdracht van werkgevers op om werknemers duidelijkheid te geven in de financiële situatie.

Deskundigheid

RFPA is aangesloten bij de Federatie van Financieel Planners (FFP). Financieel planners die zijn aangesloten bij FFP, en daarmee zijn opgenomen in het FFP-certificeringsregister, onderscheiden zich door kwaliteit, deskundigheid en betrokkenheid. Dit wordt jaarlijks getoetst.

Strategisch partners

Wij helpen onze klanten van A tot Z. Op deelgebieden is soms een specialist nodig, bijvoorbeeld een fiscalist. Hier heeft RFPA strategisch partners voor met verschillende specialisten. Hierdoor bieden wij gemak, alle benodigde deskundigheid is beschikbaar.
NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Contact opnemen
Contact opnemen