Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor

Het Nederlandse pensioenstelsel staat als gevolg van de toenemende vergrijzing en de lage rentestand inmiddels geruime tijd onder druk. Diverse kranten berichten dat de situatie inmiddels zo nijpend is geworden dat de Pensioenfederatie onderzoekt of de uitkeringsbelofte van pensioen kan komen te vervallen. Vrijwel alle pensioenfondsen zijn bij deze federatie aangesloten.

De uitkeringsbelofte

Het laten vervallen van de uitkeringsbelofte houdt in het pensioenfonds niet meer toewerkt naar een zeker pensioeninkomen. De Pensioenfederatie onderzoek een andere manier van pensioenopbouw, waarbij iedereen vermogen opbouwt voor zijn pensioen maar wel verplicht wordt om diverse risico’s samen te delen. De hoogte van uw pensioeninkomen is hierdoor afhankelijk de ‘feitelijke’ omstandigheden en niet meer van de toezegging.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om een bestendige oudedagsvoorziening op te bouwen zonder uw huidige levensstandaard uit het oog te verliezen? U leeft immers nu.

Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek waar in wij uw wensen en onze werkwijze bespreken. Lees hier meer over ons onafhankelijk pensioenadvies.

Contactgegevens: e-mail [email protected]  |  mobiel 06 826 656 00

Rietveld Financiële Planning & Advies is niet aangesloten bij een bank of verzekeraar, en daardoor onafhankelijk. Het kantoor is actief in de omgeving van Alkmaar, Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Schagen, Hoorn en Haarlem.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Contact opnemen
Contact opnemen