Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor

Voorkom een financieel 'oooh had ik dat geweten' moment

 

Het jaar 2020 staat voor de deur. Nog een aantal weken en (belasting)jaar 2019 ligt achter ons. So far so good... In januari en de daaropvolgende maand merk je nog niets. En dan is het 1 maart... Elk jaar kan je vanaf 1 maart je belastingaangifte doen. Wanneer je de aangifte voor 1 april hebt ingediend, dan krijg gegarandeerd (voor zover de belastingdienst garanties geeft...) voor 1 juli bericht. Daarvoor moet je aangifte uiterlijk 1 mei bij de Belastingdienst binnen zijn. Lukt dat niet? Dan kan je uitstel aanvragen. 

De eerste 'oooh had ik dat geweten' momenten

Vanaf 1 maart komen elk jaar (helaas) de eerste reacties van mensen die aangifte hebben gedaan bij ons kantoor binnen. De uitkomst van de aangifte inkomstenbelasting valt tegen, hoe kan dat nou? In zo'n situatie rest ons niet veel meer dan een uitleg te geven over de uitkomst van de aangifte, 2019 ligt achter ons...dat jaar is voorbij en daar kan je op een aantal uitzonderingen na niets meer aan veranderen.

Aangifte inkomstenbelasting doen is niet veel anders dan terug in de tijd kijken en de feiten daarvan in de aangifte verwerken. De uitkomst van de aangifte staat feitelijk vóór verwerking van je gegevens al vast. De mensen die ons bellen geven wij een toelichting. Na de uitleg volgt vaak de vraag; had ik het anders en beter kunnen doen? Ja, in bijna alle situaties was verbetering mogelijk.

Snelle wereld

Hoe voorkom je 'oooh had ik dat geweten' momenten? De dienstverlenging van RFPA ontwikkelt doorlopend. Bepaalde zaken zijn wij bewust anders gaan doen, daar vraagt de markt om. De hoeveelheid informatie die tegenwoordig op je afkomt neemt toe en informatiebronnen bereiken je met de dag sneller. Voor al meer mensen is het lastig om alle fronten doorlopend inhoudelijk goed op de hoogte te blijven van de stroom aan informatie. Laat staan om de informatie 'door te vertalen' naar de financiële impact op je persoonlijke financiële situatie.

Unieke dienst

Onze klanten maken gebruik van de 'RFPA dienstverlening'. Die weten elke jaar vooraf wat ze te wachten staat en wat zij kunnen verbeteren. Niet elke keer een dikke rapportage maar wel een persoonlijk financieel dashboard die heel praktisch is, die direct heldere en eenduidige financiële uitkomsten toont. Wijzigt je peroonlijke situatie of (fiscale) wetgeving? Dan passen wij het dashboard aan waardoor er weer actueel inzicht en overzicht is. Het dashboard past zich doorlopend aan jouw situatie aan. Daardoor weet je vooraf wat in jouw situatie het beste is en wat je beter wel of juist niet moet doen.

Voorkom 'oooh had ik dat geweten'

Het Persoonlijk Financieel Dashboard van RFPA werkt prevetief. Je weet vooraf wat je fiscaal en financieel te wachten staat, dat geeft je de gelegenheid om te anticiperen als jouw sitautie daarom vraagt. Om inzicht en overzicht te geven wordt je financiële situatie van de hypotheek, kapitaalverzekeringen, lijfrente tot spaargeld, beleggingen, onderneming (etc.), gericht op de (toekomstige) wensen in samenhang met elkaar doorgerekend en vertaald naar jouw Persoonlijk Financieel Dashboard. Daardoor kan je gericht de juiste beslissingen nemen.

Voor wie?

Het Persoonlijk Financieel Dashboard is voor particulieren, DGA's, ZZP-ers, mensen met een eenmanszaak, VOF of maatschap en ook voor freelancers.

 

Disclaimer: alle informatie is een algemene weergave en is geen vervanging voor advies. Eventueel gebruik van de informatie is voor eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker. Rietveld Financiële Planning & Advies B.V. accepteert geen aansprakelijkheid voor mogelijke (vervolg)schade. Aan het bericht kan je geen rechten ontlenen.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Contact opnemen
Contact opnemen