Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor

Wij helpen voorkomen dat je onnodig te veel eigen bijdrage moet betalen als je in een zorginstelling op wordt genomen. Wij zorgen ervoor dat het vermogen zo veel mogelijk binnen de familie blijft. De eigen bijdrage voor zorg kan behoorlijk oplopen, tot ongeveer € 28.000 per jaar. Dat is een fors bedrag.

De eigen bijdrage is onder andere afhankelijk van je woonsituatie, de zorgindicatie, het inkomen en het vermogen in box 3. Er is een fase waarin sprake is van een relatief lage eigen bijdrage. De lage bijdrage kan echter snel en fors toenemen.

 

Wacht niet tot je zorg nodig hebt!

Ongeveer 80% van mensen die bij ons komen denken pas na over de eigen bijdrage vanaf het moment dat zorg daadwerkelijk nodig is. In onze optiek is dat te laat omdat de hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald op basis van je financiële en fiscale situatie van 2 belastingjaren geleden.

De eigen bijdrage wordt vastgesteld op basis het belastingjaar twee jaar voorafgaand aan het moment waarop zorg nodig is. Heb je zorg nodig, en kijk je pas vanaf het moment dat je zorg nodig hebt of je op de eigen bijdrage kan besparen? Dan heeft dat vrijwel altijd pas 2 jaar later effect. Hierom is het van belang om eerder, juist als je nog geen zorg nodig hebt, naar je mogelijkheden te kijken om op de eigen bijdrage te besparen. Op die manier ben je goed voorbereid.

 

Wil je niet te veel eigen bijdrage voor zorg betalen? Maak een kosteloos kennismakingsgesprek.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Contact opnemen
Contact opnemen