Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor
Voor Particulieren

Financiële gevolgen ontslag

Je bent net ontslagen of vreest dat ontslag eraan komt. Het is vaak een financieel onzekere tijd, een situatie die veel vragen oproept. Hoe krijg je grip op jouw nieuwe financiële situatie? Wij geven duidelijkheid. Onze oplossing? Jouw eigen aanspreekpunt, persoonlijke begeleiding & advies, een duidelijk stappenplan en een uniek financieel dashboard.

Krijg grip op de financiële gevolgen van ontslag

Of het nu gaat om ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op initiatief van je werkgever, of ontslag vanwege organisatieontwikkeling. Voor iedereen heeft de beëindiging van een dienstverband financiële gevolgen. Jouw inkomen valt weg en daar komt tijdelijk een lagere een WW-uitkering voor in de plaats, dit terwijl de kosten voor boodschappen, woonlasten, de ziektekostenverzekering, enzovoort gewoon doorlopen. Wij geven duidelijkheid in jouw financiële situatie en zorgen dat je de juiste keuzes kan maken.

 

Belasting besparen over transitievergoeding

Ontvang je een transitie of beëindigingsvergoeding? Over de vergoeding ben je belasting verschuldigd die op kan lopen tot 49,5%. Hoeveel belasting je moet betalen hangt af het totale belastbare inkomen in box 1. Kort gezegd betaal je meer belasting als het inkomen hoger is. Er zijn mogelijkheden om belasting te besparen! Dit hangt van jouw persoonlijke situatie af. Jouw mogelijkheden om belasting over de vergoeding te besparen brengen wij in beeld.


Alleen WW of  WW + PAWW

Aansluitend op het ontslag ontvang je een tijdelijk lagere WW-uitkering. Afhankelijk van de faciliteiten die de werkgever heeft getroffen kan je aanspraak op PAWW maken. Deze uitkering verlengt de WW-uitkering tijdelijk. De financiële uitkomst hiervan rekenen wij voor jou door.


Minder pensioen

Als je je baan verliest heeft dat niet alleen gevolgen voor het inkomen op korte termijn. Je bouwt ook minder pensioen op waardoor het pensioen minder hoog is. Daardoor heb je op termijn minder te besteden.
In de praktijk wordt bij ontslag onvoldoende stilgestaan bij het partnerpensioen op risicobasis. De kans is groot dat geen of een gedeeltelijk partnerpensioen volgt als je na het ontslag overlijdt. Daardoor loopt jouw partner het risico dat er bij overlijden onvoldoende inkomen is en in het ergste geval financiële problemen ontstaan. Wij laten zien hoe je dit kan voorkomen en op kan lossen.

Waar besteed je de transitievergoeding aan?

Reserveer je de transitievergoeding voor onzekere tijden? Of wil je het bedrag gebruiken om het nieuwe lagere inkomen aan te vullen? Of bewaar je het bedrag voor als je met pensioen wil gaan? Een andere mogelijkheid is om de vergoeding op de hypotheek af te lossen waardoor je maandlasten dalen? Het nadeel is dat je niet meer over het afgeloste bedrag kan beschikken. Voor veel mensen is het lastig om te bepalen wat de beste keuze is en wij zij goed aan doen. Hier begeleiden wij mensen bij zodat je de juiste beslissing kan nemen.

 

Persoonlijke begeleiding

Onze persoonlijke begeleiding spreek veel mensen aan. Wij zorgen dat je de juiste keuze kan maken en geven duidelijkheid in jouw nieuwe financiële situatie. RFPA gelooft in een integrale benadering waarbij jouw persoonlijke omstandigheden en de financiële en fiscale situatie in samenhang wordt bekeken.

 

Onze oplossing bij financiële gevolgen van ontslag!

 • Jouw eigen aanspreekpunt
 • Persoonlijk begeleiding bij financiële en fiscale vragen
 • Advies afgestemd op jouw wensen
 • Een duidelijk stappenplan
 • Een persoonlijk financieel dashboard. In het financieel dashboard worden alle factoren die in jouw situatie een rol spelen in samenhang op basis van realistische uitgangspunten doorgerekend, er wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de financiële werkelijkheid. Het financiële effect van veranderingen en keuzes op korte termijn en de financiële gevolgen van ontslag worden met jouw persoonlijk financieel dashboard in één oogopslag duidelijk.

 

Met onze persoonlijke begeleiding, advies en jouw eigen financieel dashboard krijg je:

 • Financieel inzicht & overzicht
 • Bevestiging van de haalbaarheid van jouw wensen
 • Financiële duidelijkheid
 • Fiscale optimalisatie
 • Geen dikke rapportages
 • Visualisatie van jouw volledige financiële situatie
 • Eénduidige en heldere antwoorden
 • Een duidelijk stappenplan
 • Financiële kansen & mogelijkheden
 • Volledige informatie voor de juiste beslissingen
 • Persoonlijke begeleiding en advies
 • Financiële rust
NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Maak een afspraak
Afspraak maken
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram