Financiële gevolgen ontslag

Group 7543 - Financiële gevolgen ontslag
VOOR PARTICULIEREN
Dreigt ontslag of ben je ontslagen? De gevolgen van een ontslag zijn vaak groter dan je denkt, je verliest immers niet alleen je werk. Het heeft ook verstrekkende financiële gevolgen. Een nieuwe onzekere financiële situatie. Heb je behoefte om te weten waar je financieel aan toe bent? Dat begrijpen wij goed.
1
Enterprise Pursuit Consulting

When, while lovely valley teems with vapour around meand eridian sun .

2
Digital Estate Consulting

When, while lovely valley teems with vapour around meand eridian sun .

3
Statistical Market Consulting

strikes the upper impenetrable foliage of my trees, and but a thousand unknown

4
Fiscal and Banking Consulting

existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

64632635 m 1024x683 1 - Financiële gevolgen ontslag

Transitievergoeding bij ontslag

Of het nu gaat om ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op initiatief van je werkgever, ontslag omdat je werkgever reorganiseert…voor iedereen heeft de beëindiging van een dienstverband financiële gevolgen. In veel situaties ontvang je een transitievergoeding, beëindigingsvergoeding of een ontslagvergoeding. 

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen en wat je krijgt? Lees verder of neem contact op.

Belasting over transitievergoeding

Als je een transitievergoeding ontvangt ben je belasting verschuldigd. Hoeveel belasting je moet betalen hangt af je totale belastbare inkomen in box 1. Kort gezegd betaal je meer belasting als je inkomen hoger is. Er zijn mogelijkheden om je belastbare inkomen te verlagen, om belasting te besparen.

Netto Transitievergoeding berekenen

Iedereen moet belasting over een transitievergoeding betalen. Afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie betaal je meer of juist minder belasting. Er zijn mogelijkheden om de belasting over je (wettelijke) ontslagvergoeding te verlagen. Daar kunnen wij bij helpen.

Transitievergoeding pensioengerechtigde leeftijd

Ook als vlak voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ontslag volgt heb je in veel situaties recht op een volledige transitievergoeding. Dit ondanks dat de financiële gevolgen van ontslag in die situatie over het algemeen kleiner zijn. Daar staat tegenover dat kans om een nieuwe baan ook kleiner is als je ouder bent. Per saldo wordt het daardoor financieel niet makkelijker.

Wij laten zien waar je financieel aan toe bent.

Wat te doen met ontslagvergoeding

Tegenwoordig kan je transitievergoeding niet meer afstorten. In het verleden was dat wel mogelijk. De verschuldigde belasting werd buiten de loonheffing gehouden waardoor in de toekomst veelal minder belasting hoeft te worden betaald. Desondanks zijn er afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie nog steeds mogelijkheden om belasting te besparen.

Wat krijg je?

In de eerste plaats geven wij financieel inzicht en overzicht door de volledige financiële situatie in samenhang met je persoonlijke wensen door te rekenen.

De volledige financiële situatie wordt gevisualiseerd. Het wordt daardoor in één oogopslag duidelijk wat jouw mogelijkheden zijn. Wat krijg je:

 • Financiële kansen / mogelijkheden
 • Financieel inzicht & overzicht
 • Bevestiging van de haalbaarheid van je wensen
 • Financiële duidelijkheid
 • Een eigen persoonlijk financieel dashboard
 • Persoonlijke aandachtspunten
 • Geen dikke rapportages
 • Visualisatie van jouw volledige financiële situatie
 • Eénduidige en heldere antwoorden
 • Goede informatie om keuzes te maken 
 • Duidelijkheid in jouw financiële mogelijkheden
 • Een deskundige die met je meedenkt
 • Je eigen persoonlijke adviseur
 • Financiële rust

Wil je weten waar je aan toe bent?

Om vast te stellen waar je in jouw situatie aan toe bent is het van belang om met diverse factoren rekening te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
 • Het verlies van je inkomen uit loondienst
 • De hoogte van de transitievergoeding
 • Een mogelijke WW, PAWW of IOW uitkering
 • Beëindiging van je pensioenopbouw
Ontslag heeft vaak ook gevolgen voor de hypotheeklasten. Om écht duidelijkheid te krijgen in je gewijzigde financiële situatie wordt door ons met jouw volldedige financiële situatie rekening gehouden.

Waarom RFPA?

Kosteloos

Het eerste gesprek is altijd kosteloos. Tijdens dat gesprek maken wij graag kennis met je, bespreken je wensen en onze dienstverlening.

100% onafhankelijk

Het gaat bij RFPA altijd alleen over jou. Geen banken, geen verzekeraar, zelfs geen financiële producten. Gewoonweg geen andere belangen.

Alleen jouw wensen

Iedereen heeft eigen specifieke wensen en een eigen financiële situatie. Sommige situaties zijn vergelijkbaar maar nooit helemaal hetzelfde.

20 jaar ervaring

Inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de financiële branche. En RFPA gaat door, mensen verder helpen.

Eigen Contactpersoon

Bij RFPA gaat het om mensen. Je hebt altijd je eigen deskundige contactpersoon met wie je kan overleggen.

Kwaliteit

Wij maken deskundige financiële analyses, alleen daar heb je echt wat aan.

Voor iedereen duidelijk

Er wordt duidelijke taal gesproken. Zo min mogelijk vaktermen, dus begrijpelijk voor iedereen. Wij leggen het uit in de tijd die daarvoor nodig is.

toekomstgericht

RFPA denkt altijd verder en kijkt vooruit en richt zich op langdurige klantrelaties. Wij zijn echte meedenkers, financiële bouwers van de toekomst.

NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.