Advies in heel Nederland. Online of bij ons op kantoor
Voor Particulieren

Eerder stoppen met werken

Wil je eerder stoppen met werken, of minder gaan werken? Bijvoorbeeld omdat het werk fysiek of mentaal zwaarder wordt? Veel mensen die tegen het einde van hun carrière lopen kijken naar dat moment uit. Het vooruitzicht op meer vrije tijd en meer tijd voor hobby’s en (klein)kinderen spreekt veel mensen aan. Onze oplossing? Jouw eigen aanspreekpunt, persoonlijke begeleiding & advies, een duidelijk stappenplan en een uniek financieel dashboard.

Is stoppen met werken financieel haalbaar?

 

Grip op jouw financiële toekomst

RPFA zorgt dat je grip hebt over jouw toekomstige financiële situatie. Als je vroegtijdig stopt of minder gaat werken dan wil je er zeker van zijn dat je voldoende inkomen hebt. Jouw pensioen wordt lager omdat je minder (lang) pensioen opbouwt. Er zijn verschillende financiële oplossingen die het mogelijk maken om eerder te stoppen met werken, oplossingen die zorgen voor voldoende inkomen voor en ná AOW.

 

Duidelijkheid over jouw pensioen & AOW

Veel mensen hebben bij verschillende pensioenfondsen pensioen opgebouwd. Elk pensioen keert op een andere leeftijd en een ander pensioenbedrag uit. De AOW leeftijd is lang niet altijd gelijk aan de pensioenleeftijd. Als je stopt met werken kunnen de inkomsten daardoor per jaar flink verschillen, dit terwijl de uitgaven voor boodschappen, woonlasten, de ziektekostenverzekering, enzovoort gewoon doorlopen. Wij geven duidelijkheid in jouw financiële situatie en zorgen dat je de juiste keuze kan maken.

 

Zorg voor voldoende pensioen bij overlijden

Heeft je partner voldoende inkomen als je onverhoopt overlijdt? Hiervoor is het van belang om stil te staan bij het partnerpensioen op risicobasis. Als je overlijdt en je bent in loondienst dan krijgt je partner een uitkering. Stop je echter vroegtijdig met werken, dan vervalt dat partnerpensioen. Er volgt in die situatie dan geen of een gedeeltelijk partnerpensioen. Daardoor loopt jouw partner het risico dat er bij overlijden onvoldoende inkomen is en in het ergste geval financiële problemen ontstaan. Wij laten zien hoe je dit kan voorkomen en op kan lossen.

 

Afspraken uit het verleden

Bepaalde afspraken zijn van invloed op de financiële haalbaarheid om te stoppen met werken. Ben je bijvoorbeeld gescheiden? Dan zijn er vaak afspraken gemaakt over de hoogte van jouw pensioen. Wij brengen afspraken uit het verleden in beeld.

 

Bespaar belasting

De inhouding van belasting op pensioen voor AOW is bovendien hoger dan op pensioen nadat de AOW leeftijd is bereikt. Dit kan ook gevolgen hebben voor netto hypotheeklasten, die kunnen stijgen. En het is belangrijk om stil te staan bij heffingskortingen die veranderen. Wij voorkomen dat je onnodig teveel belasting moet betalen.

 

Toeslagen

Mogelijk kan je aanspraak maken op een toeslag? Als je stopt met werken of als je minder ga werken kunnen toeslagen mogelijk vervallen of juist aan worden gevraagd. Dat toetsen wij voor jou.

 

Persoonlijke begeleiding

Onze persoonlijke begeleiding spreek veel mensen aan. Wij zorgen dat je de juiste keuze kan maken en geven duidelijkheid in jouw toekomstige financiële situatie. RFPA gelooft in een integrale benadering waarbij jouw persoonlijke omstandigheden en de financiële en fiscale situatie in samenhang wordt bekeken.

 

Onze oplossing om eerder te stoppen met werken! 

 • Jouw eigen aanspreekpunt
 • Persoonlijk begeleiding bij financiële en fiscale vragen
 • Advies afgestemd op jouw wensen
 • Een duidelijk stappenplan
 • En een persoonlijk financieel dashboard. In het financieel dashboard worden alle factoren die in jouw situatie een rol spelen in samenhang op basis van realistische uitgangspunten doorgerekend, er wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de financiële werkelijkheid. Het financiële effect van keuzes op korte termijn en de financiële haalbaarheid om eerder te stoppen met werken worden met jouw persoonlijk financieel dashboard in één oogopslag duidelijk.

 

Met onze persoonlijke begeleiding, advies en jouw eigen financieel dashboard krijg je:

 • Financieel inzicht & overzicht
 • Bevestiging van de haalbaarheid van jouw wensen
 • Financiële duidelijkheid
 • Fiscale optimalisatie
 • Geen dikke rapportages
 • Visualisatie van jouw volledige financiële situatie
 • Eénduidige en heldere antwoorden
 • Een duidelijk stappenplan
 • Financiële kansen & mogelijkheden
 • Volledige informatie voor de juiste beslissingen
 • Persoonlijke begeleiding en advies
 • Financiële rust
NEEM CONTACT OP
Een goed financieel besluit nemen is niet eenvoudig. Heb je een financiële vraag, of weet je niet goed waar je met je vraag terecht kunt? Professioneel en persoonlijk, zo helpen wij graag! Het eerste kennismakingsgesprek waarin wij je vragen en onze werkwijze bespreken is kosteloos.
Maak een afspraak
Afspraak maken
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram